GUIA DE SAMARCANDA

La guia núm. 3 de la col·lecció està dedicada a la mítica ciutat de SAMARCANDA

Aquesta guia és una selecció personal de les VISITES IMPRESCINDIBLES: El Mausoleu Gur e Amir, Shahr-i-Zindah , la plaça del Registan, l’Observatori astronòmic Gurkhani Zij i l’experiència de sopar en una casa particular, i molta més informació…, que s’acompanyen d’un recull d’informacions pràctiques sobre ALLOTJAMENT, VOLS, transport, ALTRES VISITES IMPRESCINDIBLES, museus, HISTÒRIA I CULTURA, art, oficines de turisme, guies, música, MAPES, videos, etc. i temes d’actualitat, a més d’una selecció de les millors entrades sobre la ciutat i l’Uzbekistan publicades a la Catosfera Viatgera. Periòdicament es publiquen noves entrades amb consells i novetats per fer que l’estada a Samarcanda sigui inolvidable. També hi ha informació per fer tots els tràmits de passaport i visats.

Samarcanda

“Des de la meva adolescència , un món de llegendes reals o imaginades s’havien format en el meu interior de la mà de Schehrazade, Alexandre el Gran, Omar Jayyam, Ella Maillart, Amir Temur (Tamerlán), Rui González de Clavijo, Händel, Marco Polo, Gengis Khan o Jinyong… Samarcanda…

Darrera d’aquestes fantasies vaig marxar l’any 2004 (i he tornat posteriorment) a la recerca de l’esperit d’un passat gloriós de 2.750 anys d’antiguitat lloat per poetes, lletrats i músics amb epítets com: “Jardí de l’ànima”, “Mirall del món”, “Pedra preciosa de l’Islam “,” Centre de l’Univers “o” Perla d’Orient”.

Arribat a la ciutat, Narim, el propietari de l’hostal on m’allotjava, em va anar descobrint en la ciutat del segle XXI la bellesa i els misteris d’aquest passat i dia rere dia va anar il·luminant la meva ànima viatgera. Gràcies a les seves paraules va néixer subtilment, en petits murmuris de suaus colors turqueses acompanyats de la remor de les oracions i de les olors de les espècies i carns, una Samarcanda monumental on les mesquites i minarets rivalitzaven en bellesa amb mausoleus i temples.

Davant meu, es descobrien els seus secrets…”

Avui en dia, em dedico a fer de guia i organitzador de viatges per aquesta ciutat, les altres ciutats mil·lenàries de Bukharà i Khivà, l’Uzbekistan i altres països i zones de l’Àsia Central, i per això, aquesta guia, on vull mostrar tot allò que m’ha fet estimar aquestes terres i la seva gent. Si voleu saber més sobre aquests viatges o voleu assessorament per organizar la vostra pròpia ruta no dubteu en escriure’m a samarcanda@elblocdelsviatges.cat, i bon viatge !!!